Salsa

Korenine salse segajo v karibe. Vroč, hiter ples poln čutnosti, ritma, obratov in improvizacije. Zakaj ime salsa? Zaradi mešanice številnih plesnih in glasbenih zvrsti kot so rumba, cha cha cha, mambo, cuban son in še in še združenih v eno plesno mešanico…njeno veličanstvo Salso.

Salsa kot ples in pa tudi glasbena zvrst se je razvila na ulicah New Yorka v sredini 70-ih let. Poznamo več osnovnih stilov kot so NY salsa, LA salsa, In pa seveda kubanska salsa. Razlikujejo se po določenih elementih, kot so linija oz. smer plesa, hitrost in pa določenih razlik v vodenju plesalcev. Salsa dopušča ogromno plesne svobode in se kot ples razvija in spreminja še sedaj

TEŽAVNOSTNE STOPNJE:

  • 1. STOPNJA:

Namenjena popolnim začetnikom brez plesnega predznanja. Na tej stopnji se bomo naučili osnovnih korakov, vodenja in sledenja ter zaznavanja plesnega ritma. Po končani 1. stopnji boste lahko sproščeno zaplesali v ritmih salse na vseh zabavah

  • 2. STOPNJA:

Namenjena poglabljanju znanja pridobljenega na 1. stopnji. Podrobnejšemu učenju tehnike, zahtevnejših obratov in bolj zapletenih plesnih figur. Navadno se plesalci na 2. stopnji zadržijo nekaj mesecev.

  • 2-3 STOPNJA:

Za vse ki plešejo že vsaj 6 mesecev ali več. Obvladajo težje kombinacije in figure, spine in obrate. Naučimo se vključiti styling v same plesne like ter spoznamo naprednejši footwork.

  • 3. STOPNJA:

Za plesalce ki plešejo že vsaj 1 leto. Na 3. stopnji se naučimo naprednejše plesne elemente povezovati v plesne figure. Izoblikuje se plesna samozavest in zaznavanje ter kontrola telesa in plesnih korakov.