O učiteljih

Ana je začela trenirati gimnastiko že s tremi leti. S petimi leti se je udeležila svojega prvega slovenskega gimnastičnega tekmovanja, na katerem je bila najmlajša tekmovalka. Kot članica športnega društva Gim Klub Šiška je bila večkratna državna prvakinja v svoji kategoriji. 

Po desetih letih gimnastične kariere jo je prevzel Cheerleading. Bila je članica White Dragons Cheerleaders (WDC) skupine, ki je prva in najuspešnejša članska cheerleading skupina v Sloveniji. S skupino je osvojila več naslovov državnih in evropskih prvakov ter se udeležila svetovnega tekmovanja v Angliji (3.mesto) in Ameriki. Udeleževala se je različnih mednarodnih izobraževanj ter nastopala po Sloveniji in Italiji (Evropsko prvenstvo v rokometu, rokometne tekme Krim-a, Pokal Vitranc v sodelovanju z Mihom Krušičem, Show skupina Siddharte, Viktorji, Miss športa, Najboljši športnik leta, Festival Melodije Morja in Sonca, ipd.) 

Zaradi resne poškodbe je prenehala s cheerleadingom, vendar je hitro spoznala salso, ki jo je zasvojila in se ji v celoti posvetila, kmalu pa jo je začela tudi poučevati. Z izpopolnjevanjem na domačih in tujih festivalih in kongresih je razvila svoj stil.  

Danes poučuje svoje redne tečeje v plesnih šolah v Ljubljani, ter na različnih mednarodnih eventih, festivalih in kongresih po Evropi, kot so Malta, Italija, Avstrija, Nemčija, Hrvaška, BiH, Romunija,… Ana poučuje različne karibske plese, kot so salsa on1, salsa on2, bachata, lady styling, bodymovement, cha cha cha, individualne ure, poročni plesi.  

Ustanovila je tudi svojo plesno show skupino Lupitas, s katero uspešno nastopa na najbolj poznanih evropskih festivalih. Skupino sestavljajo plesalke iz cele Slovenije, skupaj z Ano pa širijo strast do salse na treningih in evropskih odrih.  

Poleg karibskih plesov, ki jih pleše in poučuje, pa je njena strast tudi cabaret. Svet  mjuziklov jo navdušuje že vrsto let ter se ob tem izraža še na bolj poseben način. Zato  je svojo dolgoletno željo uresničila ter razvila svoj edinstven in poseben način tečaja Divas De Cabaret.  

Divas De Cabaret je ženstvena vadba in je mešanica različnih stilov plesa, pri katerem se skozi igro različnih vlog preobrazimo v teatralne igralke ter izpostavimo svojo ženstvenost, posebnost, lepoto in pomembnost. Zvrst plesa, ki ga največkrat vidimo v različnih cabaret filmih in muziklih, v katerih dominira ženska. Na tečaju se uporablja različne rekvizite, teme, zgodbe, stile plesa ter glasbo, tako, da je vedno zanimivo in drugačno. Tečaj je namenjen vsem ženskam, dekletom, gospodičnam, gospem, mamicam in vsaki, ki se želi preizkusiti v malo drugačni vlogi. Zato ima Ana tudi dve različni skupini divas de cabaret, ena je skupina namenjena starejšim in zrelejšim ženskam ter druga, ki je namenjena vsem ostalim, ki si želijo najti svojo žensko plat v sebi. Posebnost tečaja je tudi, da večinoma plešejo v petkah, ki pa niso obvezne, ter najpomembnejše, ne potrebujete plesnega predznanja, zgolj dobro voljo, kajti Diva je lahko prav vsaka.  

Poleg različnih tečajev in zvrsti plesa, pa Ano navdušujejo tudi otroci. Poučuje otroke ples vse od 3 let naprej, s plesno gibalno terapijo s katero se otroci naučijo svobodnega  izražanja.

Plešemo lahko vsi, ne glede na to kako različni smo si ter koliko smo stari. Poučevanje in ples sta Anina strast in ljubezen že od nekdaj.

Majo so plesni koraki spremljali že od rane mladosti in jo popeljali po različnih plesnih smereh. Leta 2005 jo je začarala mistika Orienta in gibi trebušnih plesov, v katerih je poplesavala naslednjih 5 let.
Prve korake salse je zaplesala leta 2009 in se takoj zaljubila v ta ritem. Pri salsi jo je pritegnila energičnost plesa in številne možnosti izražanja, ki jih le ta ponuja. Zato se je odločila svoje znanje dodatno izpopolnjevati na domačih in tujih festivalih. Ker salsa po njenem mnenju združuje prijetno s koristnim oziroma zabavo z rekreacijo, je njena želja, da bi čar salsa ritmov občutilo čim več ljudi.

Leta 2011 je njeno pozornost pritegnila kizomba. Kmalu je zacela izpopolnjevati tudi na tem področju in se preko festivalov in različnih delavnic podrobneje spoznala s tem angolskim plesom. Znanje je nabirala tudi pri eni največjih avtoritet na področju kizombe, Mestre Petchu-ju in njegovi soplesalki Vanessi. Udeležila se je njunega treninga za inštruktorje in kmalu začela predajati pridobljeno znanje na plesalce doma in v tujini.