Delavnica orientalskega plesa z Matejo Mikulan

DELAVNICA ORIENTALSKEGA PLESA
Orientalski ples je ples, pri katerem ne potrebujete soplesalca in je primeren za širok krog ljudi ne glede na starost ali postavo. Plesati lahko pričnete v kateremkoli življenjskem obdobju in je najbolj primeren za ženske, saj z nežnimi gibi medenice krepimo mišice medeničnega dna, trebušne mišice ter sproščamo napetost v spodnjem delu hrbta.
Na delavnici se bomo najprej prijetno raztegnile in ogrele ter se spoznale z osnovno držo, nekaj osnovnimi gibi in koraki ter vse skupaj povezale v kratko plesno kombinacijo. Ušesa nam bo božala popularna egipčanska glasba, ki nas bo kar sama od sebe vabila h plesanju.
Za delavnico potrebujete le udobna oblačila (hlače ali široko krilo) in obilo dobre volje.
Po sami delavnici vas vabimo, da se nam pridružite še na pokušini orientalskih slaščic, ob poslušanju glasbe, skratka da si privoščite še nekaj zasluženega užitka in malce podaljšate druženje z nami
***
O MATEJI
Mateja je plesalka, učiteljica in koreografinjo, ki je svojo plesni pot čisto po slučaju pričela pred šestnajstimi leti, ko jo je teta zvabila na tečaj orientalskega plesa.
Prihaja iz kreativne družine, zato ji je bila ljubezen do ustvarjanja in domišljija položena v zibelko in sama je našla v orientalskem plesu. Velja za izvrstno učiteljico z odlično teoretično in skrajno ustvarjalno in široko praktično podlago. Njena plesnost, muzikalnost in odlična koreografska sposobnost sta jo v zadnjih letih popeljali izven meja naše male državice, kjer je svoje znanje in koreografije predajala na delavnicah, v letih 208/2019 je bila del balkanske plesne zasedbe “AWALIM”, za katero je sestavila dobršen del koreografij, pomagala pri sami organizaciji in lani jeseni s predstavo “REVIVAL” gostovala po mestih naše bivše juge.
Poleg učenja in nastopanja se je dodobra preizkusila v organizaciji mnogih plesnih dogodkov. Je ena izmed ustanoviteljic in umetniška vodja Festivala orientalskega plesa Nawar, ki je potekal med leti 2010-2018 v Ljubljani in Kamniku. Festival je trenutno na manjšem odmoru, velja za enega izmed bolj kvalitetnih in poučnih dogodkov na tem področju Evrope. Decembra 2014 je bila v organizacijskem odboru prvega mednarodnega simpozija orientalskega plesa SHRQ, ki je potekal v Pragi pod vodstvom svetovno priznane plesalke Shereen. V svoji plesni karieri je pripravila mnogo plesnih večerov, hafel, plesnih produkcij, dobrodelnih prireditev in manjših vikend eventov s tujimi učiteljicami.
Kot izjemno ustvarjalno dušo jo privlačijo tudi druge vrste umetnosti in tako vam lahko speče izvrstne sladice, ki izgeldajo skoraj prelepo, da bi jih pojedli, ustvari čudovit nakit iz perlic, obožuje gotsko arhitekturo ter uživa v gledališču.

Delavnica traja 2.5h
CENA:25 eur
PRIJAVE OBVEZNE: dancingbuddha.studio@gmail.com